Algemene voorwaarden

Via Second Best Selected Treasures kunt u uw kleding en accessoires een tweede leven geven en er iemand anders heel gelukkig mee maken. Second Best Selected Treasures verkoopt uw spullen op basis van consignatie. Dat werkt eenvoudig: u brengt de artikelen bij ons in en wij bieden het vervolgens gedurende 2 maanden in de winkel voor verkoop aan. Wij etaleren de door u ingebrachte artikelen in onze winkel en zorgen voor de nodige marketing. Bij verkoop van het artikel ontvangt u 40% van de netto opbrengst. Voor alle niet-verkochte artikelen brengen wij geen kosten in rekening.

Bij inbreng van uw artikelen gaat u akkoord met de onderstaande algemene voorwaarden.

Prijsstelling, uitbetaling en termijnen
Second Best Selected Treasures bepaalt de verkoopprijs van het artikel op basis van haar eigen inschatting van de actuele marktsituatie (trends, seizoenen e.d.).

Bij bijzondere of ‘High End’ artikelen wordt met u over de vraagprijs overlegd. Wij houden ons het recht voor om de verkoopprijs van het artikel aan te passen, bijvoorbeeld om in te spelen op einde seizoen.

Second Best Selected Treasures biedt de ingebrachte artikelen gedurende 2 maanden voor verkoop in haar winkel aan, tenzij anders overeengekomen. Na afloop van deze 2 maanden durende verkoopperiode dient u de niet-verkochte artikelen binnen 1 maand terug te halen en de eventuele opbrengst uit verkoop te incasseren. Omwille van de logistiek doen we dit op afspraak. Hogere opbrengsten uit verkoop worden bij voorkeur per bankoverschrijving uitbetaald; kleinere bedragen worden contant uitbetaald.

U bent als inbrenger zelf verantwoordelijk voor het bewaken van de gestelde termijnen. Een overzicht van de door Second Best Selected Treasures geaccepteerde artikelen samen met de daarvoor geldende einddatum van de verkoopperiode, de afhaaltermijn/incassotermijn worden per mail aan u gestuurd. Hiervoor registreren wij uw correspondentiegegevens in ons bestand.

Van de artikelen en opbrengsten die na verstrijken van de afhaal-/incassotermijn niet zijn opgehaald of geïncasseerd, vervalt het eigendom aan Second Best Selected Treasures die dan de volledige beschikking over de betreffende goederen en bedragen krijgt.

Wat en hoe aan te bieden?
Second Best Selected Treasures heeft een duidelijke visie op de kleding, schoenen en accessoires die zij in consignatie wil verkopen. Daarom kiezen wij zorgvuldig welke aangeboden artikelen wij willen accepteren voor verkoop. Wij behouden ons het recht voor om de consignatie zonder verdere opgaaf van redenen te weigeren of te beëindigen.

Als richtlijn geldt dat de artikelen moeten passen in het huidige modebeeld. In het bijzonder richt Second Best Selected Treasures zich op merken uit het hogere middensegment van de markt en op ‘vintage’ (d.w.z. 20 jaar of ouder). Dat wil zeggen dat wij geen kleding accepteren waar geen label (meer) in zit of die van winkels/ketens uit het lagere marktsegment komt, zoals HEMA, P&C, C&A, H&M, VERA MODA, MANGO, ESPRIT, ZARA, PRIMARK, DIDI, WE enz.

Kleding kan worden ingebracht op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Voor ‘High End’ merken, zoals Chanel, Louis Vuitton, Prada, Celine enz. maken wij graag een ‘afspraak op maat’. Daarbij stellen wij de aanwezigheid van een aankoopbewijs, certificaat van echtheid of de originele verpakking op prijs.

De in te brengen artikelen dienen in goede staat, schoon gewassen én gestreken te zijn. Dat wil zeggen: vrij van geuren, compleet (denk hierbij aan ceinturen e.d.) en met een minimum aan slijtage en gebruikssporen (gepilde truien e.d.).

Aansprakelijkheid
De artikelen worden volledig op eigen risico ingebracht. Second Best Selected Treasures behandelt de ingebrachte artikelen vanzelfsprekend met grote zorg. Desalniettemin zijn wij op geen enkele wijze aansprakelijk voor eventuele schade, vermissing, diefstal of anderszins.

Akkoordverklaring Bij inbreng van uw artikelen gaan wij ervan uit dat u kennis heeft genomen van de bovenstaande algemene voorwaarden en hiermee akkoord bent. Zo gaat u ermee akkoord dat wij uw correspondentiegegevens (zoals naam, e-mailadres en telefoonnummer) in ons bestand registreren.